Herdenkingsbord 70 jaar Wilhelmina op Anneville onthuld

Burgemeester Joerie Minses heeft samen met Barones De Constant Rebecque en Peter Tazelaar jr. (zoon van de oud-adjudant van Koningin Wilhelmina) en Baron Jan De Constant Rebecque een herdenkingsbord onthuld bij Koetshuis Anneville. Het bord herinnert aan het verblijf van Koningin Wilhelmina op Landgoed Anneville in mei-juni 1945. Zij kreeg daar het nieuws van de capitulatie van Duitsland.

Ruim 150 genodigden van Buurtschap Geersbroek, waaronder de 96-jarige Jan Smeekens, waren hierbij aanwezig. Onderstaand een aantal foto's voor een impressie van deze gebeurtenis. Doordat onze huisfotograaf niet beschikbaar was op deze dag zijn foto's gebruikt van Erwin Goossens die ze heeft gemaakt voor de gemeente.

Het herdenkingsbord maakt deel uit van de 5 markante plekken 'met een verhaal uit de tweede wereldoorlog' in de gemeente Alphen-Chaam. Een daarvan is het Pools ereveld op de begraafplaats in Alphen. De andere drie - Kamp Bisam in Strijbeek, het monument bij het raadhuis in Chaam en de fusilladeplaats in Alphen - zijn voorzien van een zogenaamde luisterpaal. Bezoekers kunnen daar het verhaal beluisteren dat bij die plek hoort.

Op Route.nl kan onder Liberation Route Alphen-Chaam een mooie fietstocht (42 km.) gedownload worden, die voert langs de 5 locaties in onze gemeente die herinneren aan WO II.

Onderstaand ziet u een filmpje van Beeld en Geluid waarvan het begin hetzelfde is als van de bekende film Soldaat van Oranje. Dit korte filmpje eindigt na een autorit bij Anneville waar Hare Majesteit haar intrek neemt.

  

Het was niet haar eerste bezoek aan Anneville. Een aantal weken eerder , tijdens haar tiendaagse tocht door bevrijd Zuid-Nederland, overnachtte ze al eens op Anneville. In onderstaand filmpje, ook van Beeld en Geluid, is te zien hoe ze op 18 maart 1945 vertrekt op Anneville voor het vervolg van haar tocht richting Eindhoven.

Op alle door ons aangegane overeenkomsten zijn van toepassing de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH).
Deze liggen bij ons ter inzage en worden op verzoek onverwijld kosteloos toegezonden.
De UVH zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt.

Copyright Ā© 2008-2017 Koetshuis Anneville BV
AnnevilleĀ® is een geregistreerd handelsmerk van de familie de Constant Rebecque.

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation